Nieuws

Uw mening gevraagd over welke onderwerpen belangrijk voor u zijn!

Door te weten welke onderwerpen voor u als (toekomstige) deelnemer belangrijk zijn, kunnen we die onderwerpen uitgebreider aan bod laten komen in ons onderzoek en in de terugkoppeling daarvan. Nu en in de toekomst. Dit doen we samen met onderzoekers, ervaringsdeskundigen en belangenverenigingen. Meer informatie over de resultaten van deze poll en hoe deze worden geïntegreerd in ons onderzoek en feedback, vindt u later dit jaar op onze website

Elk voorjaar ontvangen deelnemers een vragenlijst. Deze bevat enkele vragen die hetzelfde zijn als die u beantwoordde toen u zich inschreef. Zo brengen we veranderingen in beeld. Daarnaast hebben we ook steeds nieuwe vragen. In het voorjaar van 2024 gaat voor ouders/verzorgers de vragenlijst over opvoeding en online gedrag van kinderen. We zijn geïnteresseerd in wat kinderen online doen. Wat zijn de kansen maar ook welke valkuilen kunnen er zijn voor jeugd die zich anders ontwikkelt dan andere kinderen?

Wilt u, als ouder of verzorger, meedenken over de vragen die hierin belangrijk zijn? Volg dan deze link: deze link voor een anonieme poll. 

Voor deelnemers van 16 jaar en ouder van In Kaart gaat de vraag over hun plek in de samenleving. Voelen zij zich geaccepteerd of ervaren ze stigma’s? Hoe is dat binnen hun opleiding of hun werk?

Wilt u meedenken over de vragen die bij het thema stigma en opleiding en werk belangrijk zijn? Volg dan deze link voor een anonieme poll. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oudervereniging Balans en In Kaart bieden een kennismakingsactie aan! Doe mee aan In Kaart; krijg 50% korting op lidmaatschap Balans!

Samen met andere organisaties zet Oudervereniging Balans de schouders onder het project In Kaart, een langlopend onderzoek naar en samen met ouders en hun kinderen met een ondersteuningsbehoefte of ontwikkelingsproblemen. Ouders kunnen via vragenlijsten van In Kaart hun ervaringen delen. Onderzoek op basis van deze gedeelde ervaringen draagt bij aan goed onderbouwde zorg, ondersteuning en belangenbehartiging. Voor oudervereniging Balans is In Kaart belangrijk, omdat Balans zich inzet om ouders, gezinnen, professionals en beleidsmakers van goede en relevante informatie te voorzien.

Wat is Balans?

Oudervereniging Balans staat op voor ouders van kinderen en jongeren die net iets meer, of iets anders nodig hebben op het gebied van leren, gedrag of in de opvoeding. Ouders kunnen bij Balans terecht voor steun, informatie en advies. Ze organiseren webinars en activiteiten voor ouders en professionals. En we komen op voor ouders en kinderen in politiek Den Haag. 

Meer weten? Kijk op www.balansdigitaal.nl of mail naar info@balansdigitaal.nl

Hoe werkt de kortingsactie?

Je vult een vragenlijst in bij In Kaart. Aan het einde van de vragenlijst ontvang je een link naar een inschrijfformulier bij Balans. Met dit formulier link kun je een lidmaatschap bij Balans afsluiten met 50% korting. Je betaalt eenmalig 30 euro in plaats van 60.

Wie kunnen meedoen?

Als ouder kies je bij In Kaart welke vragenlijsten je wilt invullen. Je mag ook beide lijsten invullen als dat relevant is, graag zelfs! Of over meerdere kinderen een lijst invullen. Je kind hoeft geen classificatie te hebben om mee te kunnen doen.

-Over je kind. Ben jij een ouder van een kind met (een vermoeden van) ADHD, autisme, dyslexie, DCD, een visuele of verstandelijke beperking of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Schrijf je dan in bij In Kaart en vul online een vragenlijst in over je kind: In Kaart: aanmelden ouders van kinderen (15-).

-Over jezelf. Heb jij (een vermoeden van) ADHD, autisme, dyslexie, DCD, een visuele of verstandelijke beperking? Schrijf je dan in bij In Kaart en vul online een vragenlijst in over jezelf via: In Kaart: aanmelden 16 jaar en ouder.

Ben je al deelnemer van In Kaart en wil je ook korting bij Balans? Of ben je al deelnemer van In Kaart en lid van Balans en wil je gebruik maken van de korting op je huidige lidmaatschap? Mail dan naar ledenadministratie@balansdigitaal.nl. Je ontvangt dan een link naar een formulier om gebruik te maken van de kennismakingsactie.

Vragen? Mail naar: Inkaart@vu.nl